Home Külföldi siket kultúra A hallássérült közösség Németországban
A hallássérült közösség Németországban

A hallássérült közösség Németországban

0

A német süket közösség élénk és tele van olyan szervezetekkel és erőforrásokkal, amelyeket használhat. A német jelnyelvtől a hallássérültek kiadványaiig és honlapjaihoz nézzük meg a süket élményt Németországban.

Siket németül

Ha egy online fordító, hogy megtalálják a német szó „süket”, akkor lehet, hogy  Tauberedményeként. Ez azonban lehet sértő, sőt vulgárisnak tekinthető a német siket közösségben. Ezt gyakrabban használják fel valakinek a „Mi, te süket?”

Ehelyett a gehoerlos  (vagy  gehörlos ) szóval  forduljon a sikethez . A kemény meghallgatáshoz a schwehörig (vagy schwehoerig ) is használható .

Jelnyelv

A német jelnyelv ( Deutsche Gebärdensprache ) csak nemrégiben elismerték legitim nyelvként Németországban.

Németországban olyan cégek vannak, mint a Signum kiadó , amely jelnyelvi tananyagot tesz közzé. Karin Kestner egy másik kiadó jelnyelvi könyveket és szoftvereket is kínál.

A Hamburgi Egyetemen található a Süket Német Jelnyelvi és Kommunikációs Intézete is . Az intézet jelnyelvi szótárakon és nyelvészeten dolgozik, és tanulási szoftvert is gyárt.

Ha német jelnyelvi tanfolyamokat és tanárokat keres, rengeteg forrást talál a deafbase.de webhelyen . A honlap számos más forrást is tartalmaz, többek között a cochlearis implantátumok, a szórakoztatás és egyéb információk.

Siket és a nagyothalló csoportok

Deutscher Gehorlosen-Bund –  Az elsődleges siket szervezet a Német Siket Szövetség, és a németországi Gehorlosen Szövetség (REGEDE) utódja. A szervezet több mint 80 éves, és 26 regionális fejezete van.

A Német Siket Szövetség más szervezetek esernyő szervezete. Ezek közé tartozik a katolikus siketek szövetsége, a jelnyelvi tanárok szövetsége és a tolmácsok szövetsége. A GDA honlapján általános információk is szerepelnek a siketséggel, a hallókészülékkel kapcsolatos tanácsokkal és a jelnyelvi információkkal.

Deutsche Gesellschaft –  Egy másik elsődleges szervezet a német halláskárosult társadalom. Ez egy olyan esernyőszervezet is, amely elősegíti a siketek és a nagyothalló emberek jólétét, és számos szakmai szövetséget segít.

Deutscher Schwerhorigenbund –  Egy nagy önsegítő szervezet a német Schwerhörigenbund (DSB), amely 1901-ben nyúlik vissza. Németországban regionális és helyi fejezetek találhatók.

Honlapjuk meglehetősen átfogó, és a siketek németeinek eredeti verseit, eredeti oszlopait, könyvvizsgáit, hallókészülékekkel kapcsolatos információkat és még sok más információt tartalmaz.

Cochlearis implantátum-használók Németországban – a  Cochlear implantátum felhasználóinak a német Cochlear Implant Society (Deutsche Cochlear Implant Gesellschaft) felé fordulnak. A Cochlearis implantátum felhasználóinak európai egyesületének tagja.

Tolmácsok Németországban – A német  fő tolmácsolási szervezet a német jelnyelvi tolmácsok szövetségi szövetsége (BGSD) . A BGSD webhely a regionális szövetségek listájával és a tolmácsképzéssel és a tanúsítással kapcsolatos információkkal rendelkezik.

Siket sport Németországban –  Van egy német siket sport szövetség . Siket sport hírekkel, naptárral és számos tevékenységgel kapcsolatos információkkal, köztük egy siket ifjúsági sporttáborral.

Siket média

Németországban van néhány sikethez kapcsolódó kiadvány:

  • A ” Das Zeichen ” -et a Német Jelnyelv és a Süketek Kommunikációs Intézete teszi közzé. Számos témát ölel fel, köztük a történelem, az oktatás, az élet és a vélemények.
  • A Hörgeschädigten Pädagogikot a hallássérültek irányítják, és a siket tanárok szakmai szövetsége ( Berufsverband Deutscher Hallássérült Pedagógia vagy BDH ) teszi közzé .
  • A Tauben Schlag  egy szép weboldal, amely tele van hírekkel, történetekkel és egyéb, a hallássérülteknek szóló információkkal.

Siket gyerekek

Német szülők siket és nagyothalló gyerekek is részt vehetnek Bundesselternverband gehorloser Kinder . Ez a szervezet hasonló az amerikai Siket Gyermekek Társaságához.

Gallaudet diákok

A Gallaudet Egyetem külföldi programja van . A diákok néhány héttel több országban, köztük Németországban is eltölthetik, és számos nagyszámú cég számára elérhető.

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük