Home FRISS HÍREINK Amerikai Egyesült Államokban legjobb amerikai indián múzeumok
Amerikai Egyesült Államokban legjobb amerikai indián múzeumok

Amerikai Egyesült Államokban legjobb amerikai indián múzeumok

0

Ön bárhol is éljen, rengeteg lehetősége van indián történelem és a kultúra megismerésére, mind múltban, mind jelenben, az indián múzeumokon keresztül az egész Amerikában szétszórva.

Sajnos sok ilyen kulturális központ és múzeum általában nem tekinthető híres helyi vagy nemzeti helyszínnek. Ezzel a listával azonban reméljük, hogy ezeknek a tíz amerikai indián múzeumnak egy nagyon megérdemelt látogatottságot szeretnénk elérni.

Ezek a múzeumok hihetetlen látványt és történelmi tárgyakat mutatnak be, de az élő indián kultúrát rendezvényeken, szemináriumokon, Pow Wows-on és még sok más helyszíneken is bemutatják.

Így legközelebb, ha többet szeretne megtudni Észak-Amerika őslakos népeiről, látogasson el egy ilyen múzeumba, ahol az amerikai indián történelmet és kultúrát ünnepli!

1. Millicent Rogers Múzeum, Taos, NM

Ez a múzeum a „délnyugati művészetek és kultúrák” megünnepléséről és megosztásáról szól. Míg kisebb múzeum, mint mások a listánkon, lenyűgöző gyönyörű darabokat és gazdag kulturális hagyományokat tartogat. A múzeum, egy önálló történelmi múzeum, a Fashionista, Millicent Rogers (1902-1953) nevet kapta, amelynek szenvedélye az észak-amerikai kulturális örökségnek tartós örökséget hagyott. Ez a múzeum otthont ad Roger saját bennszülött amerikai türkiz ékszereinek és saját alkotásainak gyűjteményének, valamint számos indián és spanyol művészetnek, az őskori és a kortárs korok között.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://millicentrogers.org/

 

2. Heinz Történelmi Központ, Pittsburgh, PA

Ez a lenyűgöző nyugati pennsylvaniai történelem központja számos múzeumot tartalmaz, a fő Heinz Történeti Központtól a Nyugati Pennsylvania Sportmúzeumig. Azonban az amerikai indián népmúzeumok listáján szereplő helyszíne a lenyűgöző Fort Pitt Múzeumnak köszönhető, amely történelmi galériáknak, élő történelem-újításoknak és a francia és indiai háborút felfedező kiállításoknak ad otthont. Galériáiban és kiállításain belül megvizsgálják az indiánok és a francia és az angol közötti kapcsolatot, akik versenyeztek a földért. Ez a központ is kapcsolatban áll a Meadowcroft Rockshelter és történelmi falu, ami egy hihetetlen régészeti kincs: a legrégebbi ismert helyén emberi település Észak-Amerikában folyamatosan használják a bennszülött amerikaiak, amíg a 18 th században.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://www.heinzhistorycenter.org/

 

3. Ah-Tah-Thi-Ki, Clewiston, FL

Ez a múzeum, amely a Big Cypress Seminole indián rezervátumán található, mintegy 200 000 különböző tárgyat és archívumot tartalmaz, amelyek kifejezik a Seminole népek élő történelmét és kultúráját. Nevezett a Seminole nyelv „egy hely, ahol tanulni és emlékezni,” Ah-Tah-Thi-Ki nemcsak gyűjtemények patchwork ruházat, kosarak, babák, és egyéb hagyományosan készített darabok kulturális jelentősége a 20 th században, de az a történelmi archívumok, a megőrzési munkák és a szóbeli történet nagy gyűjteménye.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://www.ahtahthiki.com/

4. Onohsagwë: dé Kulturális Központ, Salamanca, NY

Ez az indián kulturális központ interaktív kiállításokat, programokat és gyűjteményeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy a mecénások felfedezhessék az indián népek mindennapi életét és küzdelmét az őskortól a jelenlegig, a kiállításokon és az állandó művészeti gyűjteményeken keresztül, az agancs faragványokat és cornhusk darabokat lehet látni. A Téli Szociális Pow Wow részeként évente hagyományos táncversenyet is szerveznek.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://www.senecamuseum.org/

5. Heard Múzeum, Phoenix, AZ

Phoenix otthont ad a Heard Múzeumnak, egy indián indiai múzeumnak, ahol művészet és tárgyak mutatják be az észak-amerikai nemzetek mindennapi életét, a délnyugati törzsekre és népekre összpontosítva. Kiállításaik közé tartozik a textíliák, kerámia, szövés, ékszerek, ruházat és még sok más, az őskori és a modern. Az őslakos amerikai művészek kortárs művészeti alkotásai is. Díjnyertes változó kiállításaik a falfestményekből, a kőművesekből és a többi jellegzetes gyűjteményből a történelmi időszakokig, személyekhez és befolyásos témákig terjednek. A Heard Museum minden évben megrendezi a World Hoop táncbajnokságot.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://heard.org/

6. Mt. Kearsarge indián múzeum, Warner, NH

A multikulturalizmus és a sokszínűség erőteljes hátterével ez a múzeum egyedülálló öröksége az amerikai indián talajjavításnak. A New Hampshire-i gyönyörű erdőben található múzeum túrákat kínál az Medicine Woods-ban, amely bemutatja az őslakos amerikaiak által az étel, az orvostudomány és a múltban használt természetes növényeket. Az interaktív és oktatási kiállításokkal a múzeum vezetett kirándulásokat kínál a létesítményükhöz, amelyek segítenek a legtöbb kiállításból, kültéri szolgáltatásból és programból. Előadásokat, kézművességeket, műhelyeket szerveznek, és így tovább. Ezenkívül otthont ad az éves Harvest Moon és a NatureFest, a szórakoztató nap a kulturális ételeknek, a kiállításoknak és a mesemondásnak.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://www.indianmuseum.org/

7. Az Eiteljorg Múzeum, Indianapolis, IN

Ez a múzeum az észak-amerikai népek gazdag kulturális sokszínűségét mutatja be a történetmesélés, a művészi kifejezés és a tárgyak széles körű gyűjteménye révén. Az egyetlen közép-nyugati múzeum, amely bemutatja az indián és az amerikai nyugat történetét, az Eiteljorg Indianapolisban található, és számos dinamikus művészeti, történelmi és kulturális gyűjteményt mutat be. A szobroktól és festményektől a szövésig és a fazekasságig ez a történelmi és kortárs művészeti múzeum olyan, amit nem akarsz kihagyni. A múzeum számos oktatási és kulturális programot és fesztivált szervez, mint például a nyári indián piac és fesztivál egész évben.

Tudj meg többet ezen a linken:

https://eiteljorg.org/

8. Six Nations Indian Museum, Onchiota, NY

Ez a családi tulajdonban lévő múzeum az észak-amerikai őslakosok szemszögéből tárgyakat, művészeteket és oktatási kiállításokat tartalmaz. A Haudenosaunee kultúrára összpontosítva ez az egyedülálló múzeum képviseli a Hat Ikróniai Nemzetek Szövetségének törzseit: Mohawks, Senecas, Onondagas, Oneidas, Cayugas és Tuscaroras. A kiállítás nemcsak az indián kultúra szép ábrázolása, hanem maga a múzeumépület is díszíti a Haudenosaunee szimbólumokat és motívumokat.

Tudj meg többet ezen a linken:

http://www.sixnationsindianmuseum.com/

9. Az utazási múzeum és a tanulási központ, Rapid City, SD

Ez a magával ragadó múzeum öt fő őskori és történelmi művészeti gyűjteményt, műtárgyakat és kiállításokat tartalmaz, amelyek megvilágítják a Black Hills és az indián kultúra történetét. A művészeti gyűjtemények és galériák a Nyugat-Alföld történetének egyedülálló mesélését mutatják a Lakota emberek szemében, valamint az ott letelepedett történelmi úttörők és a mai régészeti és természettudományi tanulmányokat végző tudósok. Számos oktatási programot futtatnak, és sok dinamikus és interaktív kijelzővel és kültéri kiállítással rendelkeznek.

https://www.journeymuseum.org/visit

10. Amerikai indián nemzeti múzeum, Washington, DC

A “Native American museies near me” listája nem lenne teljes, anélkül, hogy megemlítenénk a leghíresebb múzeumot: az amerikai indián nemzeti múzeumot Washingtonban. Megtiszteltetés számít, hogy az első indián örökség és kultúra nemzeti múzeuma, és több mint 800 ezer darabja több mint 1200 őslakos kultúrát képvisel, a vallásról, a hagyományokról és a kortárs identitástól az ősi tárgyakhoz és a modern képzőművészethez. Van egy testvér múzeum is, New Yorkban, NY-ben. Számos éves ünnepséget és fesztivált tartanak, amelyek kiemelik az őslakos népek örökségének gazdag hagyományait, beleértve a Kaypi Perú Fesztiválnak nevezett hatnapos ünnepséget, a nyári indián művészeti piacot, és egy éves Hawaii kulturális ünnepséget.

https://americanindian.si.edu/visit/washington

Az ország egész területén több mint száz indián múzeum van – túl sok, hogy mindent felsoroljunk! Arra ösztönözzük Önt, hogy látogassa meg a listán szereplőket, vagy végezze el saját kutatását, és keresse meg az Ön közelében lévő indián múzeumokat. Ezeknek a fontos helyeknek a feltárása lehetővé teszi, hogy értékeljék a nemzet kulturális és történelmi jelentőségű rejtett gyöngyszemeit.

Forrás: www.powwows.com, fotó: www.flickr.com

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük