Home Külföldi siket kultúra Élet a siketek és a halláskárosultak számára Alaszkában
Élet a siketek és a halláskárosultak számára Alaszkában

Élet a siketek és a halláskárosultak számára Alaszkában

0

Mi az élet, mint a siketek és a halláson kívüli emberek Alaszkában? Ha egy személy Alaszkában elveszti a hallást, hol fordulhat segítségért? Ha egy siket gyermek Alaszkában egy cochlearis implantátumra van szüksége, hol lehet a gyermek beültetni és nyomon követni? Az Alaszka siketével és a hallásközösséggel kapcsolatos ezekre és más kérdésekre az alábbiakban válaszolunk.

Cochlearis implantátumok Alaszkában

Ekkor nyilvánvalóan nincs helye Alaszkában, hogy eljusson egy cochlearis implantátumhoz. Ehelyett alaszkaiak menjen a szárazföldön (általában Seattle, Washington] kapni cochleáris implantátumok, majd vissza Alaszkába feltérképezésére és terápia révén az alaszkai cochleáris implantátum Hálózat és más helyeken. Helyektől nyújtó cochleáris implantátum szolgáltatások Alaszkában tartalmazza az Alaska Native Medical Center , Northern Hearing Services , a Virginia Mason Medical Center hallgatói életközpontja és az Alaszka beszéd- és hallásklinikája.

Oktatás

Alaszkában van egy állami iskola a siketeknek és a meghallgatásnak Anchorage-ban, az Alaszka Süket- és Halláskórházában . Az iskola információi megtalálhatók az Anchorage School District honlapján, de maga az iskola nem rendelkezik weboldallal. Az oktatás mind az önálló tantermekben, mind az általános iskolákban a helyi elemi, közép- és középiskolákkal együttműködve biztosított.

Szórakozás és szociális naptárak

DeafAlaska.com weboldalon olyan társadalmi tevékenységeket sorol fel, mint például az ASL Club és a siket pizzák társadalmi nemzeti szövetsége. Néhány Regal mozi Anchorage-ban és Fairbanks-ben nyílt feliratot (hasonlóan a külföldi filmfeliratokhoz) mutat. Az Alaszkai Előadóművészeti Központ  értelmezett előadásokat kínál.

Csecsemő hallásvizsgálat Alaszkában

Az Alaszka Egészségügyi és Szociális Szolgáltatási Irodája a nők, a gyermekek és a család egészségéről tájékoztatást nyújt az Alaszkai univerzális újszülött hallásszűrésről. Ez a program a szülők tájékoztató csomagjait tartalmazza, amelyek általános információkat tartalmaznak az újszülött hallásvizsgálatról, a közösségi kapcsolatokról, a hallásvesztésről szóló alapvető információkról és egy részletesebb szülőerőforrás-kézikönyvről a korai hallásérzékelésről és beavatkozásról.

Információ és utalás a siketségre Alaszkában

Az alaszkai siketek, a hallássérültek és a süketkötők tanácsai az Alaszka államának információs tisztítóházaként szolgálnak, és az Alaszkában vagy annak közelében található megfelelő szolgáltatásokra utalnak.

Tolmácsolási és továbbítási szolgáltatások

Alaszkának van egy saját fejezete a siketek irodalmi nyilvántartásának, az alaszkai siketek jegyzőkönyvének. Van is egy statewide távközlési relé szolgáltatás, az Alaska Relay . Az Alaszka egyik hely, ahol fordulhat a tolmácsolási szolgáltatások kereséséhez, az Access Alaska tolmácsszolgálat. Ezen túlmenően egyes szociális szolgáltatási szervezetek (lásd alább) kínálnak tolmácsszolgálati szolgáltatásokat is.

Siket és hallásszervező szervezet

Alaszkának van egy rögzítési fejezete az amerikai halláskárosodásért felelős szövetség számára.

Vallási szolgáltatások siketek számára Alaszkában

A Fairbanks-i Biblia Baptista Egyház, Alaszka büszkén hirdeti honlapján, hogy minden szolgáltatásukat értelmezik. Továbbá, a Krisztus Anchorage-templomának süket szolgálata van süket miniszterrel.

Alaszka

Alaszkának van jele. Úgy tűnik, hogy az “A” kézfogás használatával az eszkimó motorháztető formáját alkotó kezek. Az Alaszkai Egyetemhumanitárius tantervében jelnyelvi tanfolyamokat kínál.

Szociális szolgáltatások

Alaszkának számos szociális szolgáltatása van a siketek és a halláson kívüli emberek számára. Először is, a Fairbanks-i Süket Közösségi Szolgáltatások többek között tolmácsszolgálati szolgáltatásokat, rehabilitációs szolgáltatásokat és segítő technológiákat kínálnak.

Délkelet-Alaszkai Független Élet egy „Süket szolgáltatások” programja, amely tolmácsolási szolgáltatásokat, képzést és egyéb szolgáltatásokat nyújt.

Az Anchorage Sarkok és hallásközpontok önálló életviteli szolgáltatásokat, tolmácsolási és lakóhelyi szolgáltatásokat nyújtanak a siketnek tanuló vidéki diákok számára. Ezen túlmenően az Arc támogatja a Camp Aurora nyári táborát a siketek és a halláson kívüli tizenévesek számára Alaszkában.

Szakmai rehabilitációs szolgáltatások

Az alaszkai Szakképzési Rehabilitációs Osztály ( Static Rehabilitation (DVR)) a siket statúri koordinátora.

Beszéd és Audiológia szolgáltatások

A beszédnyelv-patológusokat és az audiológiai szolgáltatásokat kereső szülők és tanárok kapcsolatba léphetnek az Alaszka beszédnyelv- társulásával.

Forrás: Verywell health, Jamie Berke, a fotó: pixabay.hu

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük