Home KULTÚRA ÉS TÖRTÉNELEM Elképesztő geóda-édességek, amikről el sem hiszed, hogy ehetőek!
Elképesztő geóda-édességek, amikről el sem hiszed, hogy ehetőek!

Elképesztő geóda-édességek, amikről el sem hiszed, hogy ehetőek!

0

Ezek a csillogó csoki geodák egyenesen varázslatosak. Alex Yeats és Abby Wilcox készítették őket Peter Greweling, az Amerikai Gasztronómiai Intézet professzora irányítása alatt.

Még soha nem láttuk a csokoládéművességet. Ezen masszív csokoládé tojáson belül egy szikrázó, cukros meglepetés, amely úgy néz ki, mint egy kőzetekben megtalálható ametiszt geode.

Huszonnégy éves Alex Yeatts és a 22 éves Abby Wilcox egy cukrászda osztályban voltak, mint cukrászdiákok a Culinary Institute of America-ban. A csokoládé-geódák inspirálták őket, amit Peter Greweling professzor tett, és saját maguk létrehozására törekedtek.

Greweling szakács megkérdezte őket, hogy saját maguk ismerjék el a folyamatot a csokoládé és a cukorkémia ismereteinek felhasználásával. A séf útmutatásával GIANT csillogó csokoládé geódokat készítettek.

Nagy mennyiségű olvasztott csokoládét keményítettek – a geodének legnagyobbikja meghaladta a 50 fontot -, és tojás alakú öntőformákká öntötték.

A kristályok valójában hasonlítanak a kandírozott édességekhez, amelyeket otthon csinálsz. Koncentrált cukorszirupot használtak gyönyörű lila és narancs árnyalatokban.

Hat hónappal később, 2017 februárjában feltörték a 12 méretű geód gyűjteményét – látványos eredményekkel.

A feltárás annál is inkább ígéretes volt, mert Alex és Abby az előző hat hónapot fordították, forgattak és óvatosan kezelték a tojásokat -, de fogalmuk sem volt arról, hogy a kristályok végül hogyan fognak kinézni.

“A folyamat során nem igazán tudod, mi történik a tojáson belül, tudod, hogy növekszik, de nem igazán tudod, hogyan fognak kinézni, amíg meg nem nyitod őket” – mondta Yeatts.

Mindkét diáknak édes határidős van előttük: Abby márciusban diplomázott a Culinary Institute-ból, és most egy full time cake decorator a Turning Stone Kaszinóban és a New York-i Utica városában. Alex néhány hét múlva visszatér a CIA-hoz, hogy elindítsa az alapképzését, és reméli, hogy egy nap egy pékséget birtokol.

Forrás:nlcafe.hu

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük