Home TURIZMUS Elsüllyedt egy sétahajó a Parlamentnél, halottak is vannak
Elsüllyedt egy sétahajó a Parlamentnél, halottak is vannak

Elsüllyedt egy sétahajó a Parlamentnél, halottak is vannak

0
Legkevesebb heten meghaltak, amikor két hajó összeütközött, majd az egyik felborult és elsüllyedt a Dunán a Parlamentnél szerda este. A felborult Hableány sétahajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.
A tragédia szerda este negyed tízkor történt. A Hableány nevű turistahajó a szakadó esőben egy szállodahajóval ütközött, amely maga alá gyűrte a kisebb hajót. A turistahajó roncsát az éjszaka folyamán a Margit híd pilléréhez közel, a Duna mélyén találták meg – írta az MTI.

Győrfi Pál, a Mentőszolgálat szóvivője éjjel fél egykor hét ember halálát közölte, és további hét sérültről tudott, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek, és kórházba vitték őket. A sérültek átfagytak a hideg vízben, de nagyobb traumás sérülést nem találtak rajtuk. A Duna vize most hideg – 10-15 fokos, aki ilyenkor vízbe kerül, az pillanatok alatt kihűlhet. A mentésben résztvevők nem fűznek sok reményt a további utasok életben maradásához.

A Kossuth Rádiónak reggel 7 órakor nyilatkozó rendőrségi szóvivő azt mondta: 21 embert keresnek még. A rendőrség 10 órakor ígért részletes tájékoztatást.

Az Index információi szerint a baleset úgy történt, hogy a Hableányba a Margit híd lábánál hátulról belefutott egy szállodahajó. Valószínűsíthetően a Viking Sigyn nevű svájci illetőségű, a németországi Passauba tartó hotelhajó lehetett a baleset másik elszenvedője. Ezt erősíti meg, hogy hajnalban több rendőrautó érkezett a Carl Lutz rakpartnál lehorgonyzott hajó elé, majd a rendőrök felvonultak a fedélzetre.

A mentés nagy erőkkel tart a magas vízállású Dunán, amelyet éjszaka a szakadó eső és a sötétség nehezített. Szatmári Zsolt, az Érdi Nemzetközi Katasztrófavédelmi szakbúvároktató az M1-nek azt nyilatkozta: minden akadályozza a mentést, az időjárás, a víz hőmérséklete és a Duna gyors folyása. A mentést kiterjesztették a Duna teljes, Budapest alatti magyarországi szakaszára.

Forrás. turizmus.com, fotó MTI, korábbi felvétel a Hableány sétahajóról

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük