Home TURIZMUS Európa egyik legizgalmasabb játszótere készül a Városligetben
Európa egyik legizgalmasabb játszótere készül a Városligetben

Európa egyik legizgalmasabb játszótere készül a Városligetben

0

Közel 50 különleges játékelem várja ősztől a gyerekeket Európa egyik komplexebb játszóparkjában a városligeti Nagyjátszótérren.

A tereprendezést követően megkezdődött a közel 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik legkomplexebb játszóparkja lesz – tudatta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Nagyjátszótéren minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek több mint 13 ezer négyzetméteren.

A játszótér nemcsak méretével, de különleges felszereltségével is ki fog tűnni. Közel 50 integrált és korosztályokra bontott játékelem – köztük hat egyedi mászóka, három összetett csúszdarendszer, 14-féle hinta és körhinta, négyféle forgójáték, három homokozó, hétféle egyéni és páros rugós játék, két trambulin egy trambulinpálya, nyolcféle vizes játék valamint többféle interaktív mozgási energiával működő zenei játék – várja majd a gyerekeket.

A Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka lesz, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált.

A Nagyjátszótér a park dél-keleti részén, a Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen épül fel, minden környező sétányról könnyen megközelíthető, másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítésén pedig öt bejárat lesz.

A családbarát fejlesztések keretében összesen hét új játszótér kap helyet a megújuló Városligetben. Az első, és egyben az ország egyik legnagyobb játszóterének kivitelezése jó ütemben halad, várhatóan 2019 őszén vehetik birtokba a családok.

A gyerekek a nyári vakáció alatt sem maradnak szabadtéri játszólehetőség nélkül, a Városliget Zrt. a Liget egy védett, könnyen megközelíthető részén ideiglenes játszótérrel várja őket – emelte ki a vezérigazgató.

Forrás és a fotó: turizmus.com, A pálya gumiburkolatú lesz, és elég szélességű ahhoz, hogy 2 futó kényelmesen használja egymás mellett