Home FRISS HÍREINK Hamarosan nyílik a világ legmélyebb medencéje
Hamarosan nyílik a világ legmélyebb medencéje

Hamarosan nyílik a világ legmélyebb medencéje

0
A lengyelországi Mszczonów városában az amatőr búvárok legnagyobb örömére hamarosan átadják a világ legmélyebb medencéjét: 8000 köbméter vizet foglal magába és 45 méter mély.
A 6500 lakosú városka Varsótól csupán 40 kilométerre található, tehát a lengyel fővárost meglátogató turisták jelentős része is kipróbálja majd az új attrakciót. A DeepSpot újfajta turisztikai vonzerőt jelent Lengyelország számára, és bizonyára az eddigiektől eltérő vendégköröket is vonz majd.

A medence öt méterrel mélyebb lesz, mint a jelenlegi rekordtartó, amely az észak-olaszországi Montegrotto Terme városában található.

A hatalmas – amatőr és profi búvárok számára egyaránt csábító – vízi létesítményt számos egyéb turisztikai beruházás egészíti ki. Szálloda nyílik – a szobák ablakaiból kilátással a medencére – konferenciatermek és éttermek is épülnek, mivel jogosan arra számítanak, hogy ezrek akarják látni és kipróbálni a világrekorder létesítményt.

A rekordot egyébként nem sokáig – pontosan hat hónapig – fogja tartani a DeepSpot – írja a vagabond.se online turisztikai magazin – mivel egy másik óriás, az 50 méter mély Blue Abyss Colchesterben, az Egyesült Királyságban már majdnem rajtra kész.

Forrás: turizmus.com, fotó: Facebook/Deepspot