Home TURIZMUS IPW Anaheim: terítéken az amerikai turizmus
IPW Anaheim: terítéken az amerikai turizmus

IPW Anaheim: terítéken az amerikai turizmus

0

Június elsején kezdődött Anaheimben az USA legjelentősebb beutaztató vására, az International Pow Wow (IPW). Munkatársunk a helyszínről jelenti.

Június elsején kezdődött és ötödikén ér véget az Amerikai Utazási Szövetség által szervezett beutaztató vásár, az 51. IPW, melynek az idén a kaliforniai Anaheim ad otthont. Emlékezetes, hogy 2007-ben már rendeztek IPW-t Anaheimben.

A rendezvényen több mint 1300 amerikai turisztikai szolgáltató mutatja be utazási termékét, illetve desztinációját a több mint 6200 szakmai látogatónak. A résztvevők előzetesen összesen 110 ezer időpontot egyeztettek a személyes találkozókra. A vendégek között 1300 kül- és belföldi vásárló, továbbá 500 újságíró is ott van a világ 70 országából. A helyi partnerek bevonásával a szervezők 400 meghívottat visznek el 13 felejthetetlen tanulmányútra a vasár előtt és után. Magyarországról rekordlétszámú, 17 fős delegáció vesz részt a vásáron,a Discover America és az USA nagykövetségének jóvoltából. A csoportot 5 utazási irodai munkatárs (Boci Travel, Haris Travel, Lupus Travel, Morton’s Travel, Tengerjáró Kft.) és 12 újságíró alkotja.

A Média Vásártéren 70 ország 500 újságírójával lehetett találkozni az első nap 

A US Travel Association elnök-vezérigazgatója, Roger J. Dow szerint az idei IPW rendezvény 4,7 milliárd dolláros bevételt generál, és az elkövetkező 3 évben 8,8 millió nemzetközi látogatóval növeli az ország turizmusát.

A nyitó ebéden 6000 ember étkezett egyszerre, akiket utána a Beach Boys szórakoztatott
Kalifornia turizmusa egyébként kiválóan teljesít – tudtuk meg Caroline Betetától, a Visit California elnök-vezérigazgatójától. Hozzátette: a
2018-as esztendő a 9. folyamatosan növekedő év volt az állam turizmusában. Tavaly 140,6 milliárd dollár utazási költés és 11,8 milliárd dollár adóbevétel realizálódott Kaliforniában.
Az amerikai beutazó turizmus fellendítésére hat évvel ezelőtt létrehozott Brand USA marketingegyüttműködés sikeresnek bizonyult, hangzott el a rendezvényen, a program plusz 6,6 millió nemzetközi látogatót generált. A teljes beutazó turizmus 47,7 milliárd dollárral járul hozzá az ország GDP-jéhez.
Jövőre Las Vegas ad otthont a rendezvénynek
Fotó: Révész Róbert / turizmus.com

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük