Home FRISS HÍREINK Jewel – több mint átlagos szingapúri repülőtéri terminál
Jewel – több mint átlagos szingapúri repülőtéri terminál

Jewel – több mint átlagos szingapúri repülőtéri terminál

0

Április 17-én megnyitotta kapuit a szingapúri Changi repülőtér legújabb épületszárnya, a Jewel, amely új dimenziót nyit a reptéri várakozás terén.

Jewel – több mint átlagos terminál

A Skytrax hét egymást követő évben is a világ legjobb repülőterének választotta a szingapúri Changi repteret, amely ezek után sem tud megülni a babérjain. Szerdán ugyanis átadták az új épületszárnyat, a Jewelt, amely jóval több, mint egy átlagos terminál.

Séta a “dzsungelben”, életnagyságú állatszobrok között

Csúszdák a Canopy Parkban

Már csak az ára miatt is, hiszen 1.3 milliárd dollárba került a 135 ezer négyzetméteres komplexum, amelyben az üzletek, éttermek mellett a világ legnagyobb beltéri vízesése is helyet kapott. Az épület üvegkupolájának közepéről, 40 méter magasról zúdul le a vízesés, amely naplemente után a szivárvány színeiben pompázik. A vízesés köré több mint 900 fát és pálmafát, valamint 60.000 cserjét és egyéb növényt ültettek, az eredmény -az életnagyságú állatszobrokkal együtt- igazi dzsungelhangulat lett. Szingapúr, a “zöld metropolisz” egyébként is híres parkjairól, ezután már a repülőtéren sem kell nélkülözni a zöld területeket.

A világ legmagasabb fedett vízesése 40 méter magas

Andy Cao és Xavier Perrot alkotása a 16 felhőből álló installáció

A gigantikus épületrész a Changi repülőtér négy terminálja közül hármat köt össze, a cél pedig az, hogy tovább növelje a Szingapúrba látogató és az ott megálló utasok számát.

Ez a reptéri bemutatkozó rövid kisfilmet érdemes megnézni, annyira nagyon gyönyörű! Angol és magyar feliratot be lehet kapcsolni a beállításnál!

Nagyon aranyos rövid mesefilm is készült egy kismadárkáról és a katicabogárkáról, akik körberepülnek a reptéri terminált! 🙂

Forrás: Nyitókép: hu.123rt.com, (Fotók: Jewel Changi Airport Devt Pte Ltd.) Valamennyi cikket átvettem: utazomajom.hu

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük