Home FRISS HÍREINK Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a hóvihar
Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a hóvihar

Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a hóvihar

0

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: 
Washington, 2019. február 13., szerda (MTI) – Kanada keleti és középső vidékeit megbénította a szüntelen havazás és a téli vihar. 

Az észak-amerikai ország keleti partvidékén Torontótól Montrealig repülőjáratok százait törölték, iskolák tucatjai maradtak zárva, kanadai lapjelentések szerint Torontóban, Halifaxban, Montréalban, Ottawában, Monctonban valamennyi oktatási intézmény – beleértve az egyetemeket is – zárva tart. Torontóban a könyvtárak és a sportlétesítmények is zárva tartanak. Az Atlanti-vidéket 35-40 centiméteres hótakaró borítja, óránkénti 80-90 kilométeres szél süvít, Torontóban és környékén például csaknem teljesen leállt a forgalom. A The Globe and Mail című kanadai lap információi szerint a viharzóna elérte az ország középső és nyugati vidékeit is, Saskatchewan és Alberta tartományokban szintén szakadatlanul hullik a hó.
Az ország nyugati vidékein szélsőségesen hideg van: mínusz 40-45 Celsius-fokot mérnek. Vancouvert és környékét szintén mintegy 20 centiméteres hó borítja, hétfő óta több ezer otthon van áram nélkül.  A meteorológusok előrejelzései szerint a cudar tél egész héten kitart, sőt még sűrűbb hóesés várható.

Forrás: zoldunio.hu, fotó: depositphotos.com

 

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük