Home Kapcsolat Rólunk

Rólunk

Miért mutatom az egész világot?

Ebben a rohanó – digitális világunkban, az embereknek nincsen idejük semmire, a saját egészségükre nem figyelnek, saját családjukra, rokonaikra, közeli barátjaikra nagyon kevés idejüket és figyelmüket rászánnak. A legtöbb ember a cégeknél lévő iroda házakban dolgoznak a komputereken, a munkaidejük 8 óra, vagy nagyon sokszor annál több is lehet, és ez az ülő életmód nagyon káros hatással van az egészségükre!

A nagyon mozgásszegény életmód miatt az embereknek az egészségi állapotuk nagyon megromlik, stresszes munkakörülmény miatt nincsen idejük egészségesen táplálkozni, és ezért előjönnek különféle betegségek már nagyon fiatalon is!

A világunkra nyitottak legyünk, bármivel ismerkedjünk meg, a nagyon hasznos információkat szerezzünk be, a tudásainkat gyarapítsunk, az új élményeinket megszerzéséhez menjünk el az új helyekre, legyen tengerparti nyaralás – kirándulás, hegyeket másszunk meg, friss levegőt szívjunk be, barlangásszunk, lovagoljunk, múzeumokba – templomokba térjünk be nézelődni, wellnessezni menjünk el, kapcsolódjunk ki – lazuljunk el a nagyon kiváló magyar termálvizeinkben!

Én hallássérült youtube vlogger – blogger vagyok, a célom, hogy az egész világot lássam, bejárjam a különleges helyeket a saját hazámban, és a sok külföldi országokba már eljutottam – jövőben fogok eljutni, az emberekkel megismerkedjek, ezen a weboldalamon különféle érdekes és hasznos témákkal fognak találkozni!

Naponta mindent megtudok magamról, mindennap új dolgokat tanulok, új emberekkel találkozom, akik pozitívan – örömmel fogadják engem, a saját tapasztalataim alapján nyugodtan elmondhatom, hogy mindig előre bemutatkozom, elmondom, hogy én hallássérült vagyok, így nincsen ijedelem, időt adok nekik az élményük feldolgozáshoz, hogy nem szokványos emberrel van dolguk! Persze, mert hallássérült emberek kisebbségi számban élnek, a mindennapos életben nem futnak össze. 🙂

Az a célom, hogy siket és a nagyothalló közösségnek megmutassam, hogy igenis önálló életet kell élni segítség nélkül, a kommunikáció nagyon fontos, az angol nyelv tudás bárhol elengedhetetlen, mert világnyelvről van szó! Siket és a nagyothalló embereket arra kell ösztönözzem, hogy a mindennapos jelnyelv használat mellett kell hangosan – érthetően bárkivel kommunikálni magyar nyelven, és az angol nyelven is, mert hiszen az emberek legtöbbsége nem ismerik a siketeknek jelnyelvét!

Ehhez pedig az kell, hogy a rengeteg újság – könyv olvasás kell, rengeteget gyakorolni hosszú éveken keresztül a szájról olvasást, helyes szavak kiejtését, mert hiszen nem lehet mindig mellettük jeltolmács a digitális technikai fejlődés ellenére sem!

Megmutatom a siket közönségnek, hogy nagyon fontos az önállóság, hangos beszélgetés bárkivel, és nem mindig jelnyelvi tolmácsot használni, jelnyelvet használni, bátran ismerkedjünk meg az emberekkel az utazásaink során! Legyen önbizalmunk a világunk felé, ne szigetelődjenek el a siket emberek!

Rajtam kívül egy pár fő híres siket youtube vlogger van az egész világon, akiktől nagyon sokat lehet tanulni, sikeres emberek a magánéletükben, a munkájuk nagyon kiemelkedőek, nagyon tehetségesek! Jó példaértékűek!

Én magyarországon élek, megmutatom siket közönségnek, hogy a saját hazánkban is bármit lehet megvalósítani a kigondolt ötleteinkből, csak vasakarat és rengeteg önszorgalom kell az önmagunk fejlesztéséhez, a rengeteg tanulásunknak megvan az ára, hogy függetlenek tudjunk lenni bármitől vagy bárkitől, ne szoruljunk másoknak a segítségére, csak nagyon keveset vagy ritkán forduljon elő!

Saját tapasztalataim alapján a magyar hallássérült közönség nagyon önbizalom hiányosak, kevésbé tanultak, mint az európai és az amerikai hallássérült sorstársainknál, magyarán szólva, hogy a számtalan lehetőségeket nem tudják kihasználni a nagyon hiányos tudásuk miatt!

Magyarországon jó példaértékűek vannak, és tudunk példákat mutatni magyar hallássérült közönségnek, mint például én, Kósa Ádám, siket európai unió parlamenti képviselő, Tapolczai Gergely, a magyar parlamenti siket képviselő, Mikesy György, a vácon volt siket iskolaigazgató, nem utolsósorban híres Weisz Fanni, a siket szépség királynő! Eddig tudom, de talán lehetnek még újabb siket, magyar tehetségek, csak ők egyelőre még nem bukkantak elő!

Az ön figyelmébe szeretném ajánlani az utazási blogomat vagyis másik weboldalamat, mert olvasni lehet az utazási lehetőségekről, a különleges helyeket megismerheti a blog írásaimban, és sok minden egyéb érdekességeket fogja találni.

Weboldalam:

https://worldhistoryculture.com/

Szeretettel üdvözölöm Önt, a World History Culture hírmagazin weboldalamon, és az utazási weboldalamon, hasznos, érdekes, tartalmas és a tanulságos időtöltést kívánok!

Sándorffy Aliz

youtube vlogger – blogger