Home Élmények és látnivalók Magyarországon Kincsem parkban ügetőszilveszter 2018
Kincsem parkban ügetőszilveszter 2018

Kincsem parkban ügetőszilveszter 2018

0

Budapest, 2018-12-31

Nincs óévbúcsúztatás a már hagyományos ügetőszilveszter nélkül. Minden évben az utolsó, szabadtéri sportesemény van, a fergeteges hangulattal és izgalmas versenyekkel várnak. Kihagyhatatlan szórakozás az egész családnak!

A Kincsem Park a lóversenyzés különleges és egyedi helyszíne Budapest szívében, mely közel 100 hektáros zöld területtel és egészen sajátos mikroklímával rendelkezik. A történelmi múltú létesítmény régi és műemlék épületeinek jelentős részét az elmúlt években felújították. A versenypályáink nemzetközi színvonalúak. A közelmúltban megépítették a galopp szintetikus versenypályát, mely tavasztól – őszig állandó minőségű futófelületet biztosít a telivérek számára. A gyeppályát a beépített automata öntözőrendszerrel folyamatosan tudják locsolni a nyári időszakban, amit nagyban megkönnyít a 2017 évben kialakított tó, mely esztétikus és hasznos egyszerre. A fejlesztésekkel nem állnak le, a sportágtámogatásnak köszönhetően a 2018 évben egy önálló és világszínvonalú profi agárpályát építenek a dinamikusan fejlődő harmadik sportágunk számára.

Kincsem, a csodakanca olyan hungarikum, akit Puskáshoz hasonlóan az egész világon ismernek és tisztelnek, s a lovas körökben máig a Hungarian Wonder névvel illetnek. Az 54 versenyében veretlen versenyló 131 éves világrekordját valószínűleg soha nem fogják megdönteni. A róla elnevezett pálya közel száz éve a versenysport otthona és zászlóshajója a Nemzet lovas programjának.

A Kincsem Park azonban a fejlesztéseknek köszönhetően mára sokkal több, mint a hazai lósport fellegvára, multifunkcionális sport és szórakoztató központ, amit tovább erősítenek a további tervezett beruházások, a Nemzeti Öttusa Központ és a Lovasrendőrség központi bázisának a kialakítása valamint a Kincsem kultuszra épülő, a kontinensen egyedülálló lovas élménypark és tudásközpont, ahol a lovat sokan csak fényképről ismerő, fővárosi gyerekek is bekapcsolódhatnak az iskolai lovaskultúra oktatásba.

A világszintű helyszínhez, világesemények is dukálnak, ezért a klasszis versenylovak mellett, 2019-ben a világ legjobb öttusázói, majd 2021-ben Európa legjobb lovas sportolói versenyeznek a Kincsem Parkban.

Forrás: kincsempark.hu

A lenti videómban izgalmas lovas világot bemutatom a hallássérült sorstársaimnak, 2018-12-31-én ügetőszilveszteren voltam.