Home Magyar siket kultúra Klajkó Szandra a Hercegnő
Klajkó Szandra a Hercegnő

Klajkó Szandra a Hercegnő

0

Klajkó Szandra 1989.08.21.-én született az Oroszlán jegyében táncos, koreográfus, énekesnő, Léleklazító. 1998-ban kezdett el táncolni egy akkoriban igen neves Hip-Hop tánciskolában ahol 8 évet töltött el, első saját csoportja 15 éves korában kapta, kis iskolásokat tanított illetve ovisokat.
Azóta nagy szerepet játszik az életében a zene és a tánc szeretete Célja, hogy a szabad mozgás, a hip-hop lazasága ne csak a testre, hanem a lélekre is hasson. Az óráin sok nevetéssel és könnyed tanulással járnak kézen fogva, fejlesztve ezzel a mozgáskultúrát és fiatalok személyiségét, energiát ad és közben boldoggá teszi őket. Táncosként és koreográfusként több mint 30 videoklipben szerepel, az X-Faktor, Csillag Születik tánckar, Árkád Show, Voga Vadászat, David Guetta, Pappa Pia mozifilm táncosa is volt, továbbá a FINA Vb 2017 dalának, Viva Cometek-nek, előadóknak, színházi daraboknak, divatbemutatóknak táncosa, koreográfusa. A 2005-ös Táncreakció tv műsor közönség díjasa. Versenyeket nyert, mint táncos és, mint legjobb
koreográfia. Jelenleg is sok show-műsort koreografál, ezeket a tapasztalásokat adja át tanítványainak és viszi nagy szeretettel őket is a fellépésekre, tv műsorokba, klipekbe. A Noir Színház színésznője, bár inkább az mondanám, hogy a hercegnője. Modell karrierje és szépen emelkedik, számos Mozdulj jótékonysági divatbemutatón vett rész egyedül is táncosaival is nagy
sikerrel. Ahol ő fellép, megnyílik valami boldogság kapu és rád ragad az előadásából én is tapasztaltam közös klip forgatásunk és közös fellépéseink alatt. Idén megszületett első saját lemeze és mese hang lemeze is, ami várja szerető gazdájukat.

– Jelenleg is számos egyéni, duó és csoportos fellépéseken is énekelsz, táncolsz, színészkedsz. Hogy indult kislányként a zene iránti szereteted akkor is ilyen sokoldalú voltál?
Már gyermekként imádtam szerepelni. Valahogy más rezgéseken mozgom akkor. Sokan lámpalázasak, de én a mai napig azt érzem, amikor adhatok és színpadon vagyok, akkor vagyok igazán otthon!

– Mostanra honnan alakult ki benned ez a rengeteg energia és nagy koncentráció készség ez örökölt vagy tanulni lehet?
Azt gondolom, hogy mindenkiben vagy egy belső fény, amit érdemes megmutatni. Ki miben tudja ezt átadni. Én a művészet több formájában, de talán mindig egy biztos pont van benne, az pedig a zene. Hiszen a tánc és az ének is e körül forog.

– Édesapukád is Előadó, zenével foglalkozik? Mert én már zenei klipjét is, rádióműsort vezetni is láttam és filmben is láttam nagyon jól alakított . Sokat segített gyermekkorod óta zenei utad megtalálásában, felépítésében, vagy rád bízta utadat?
Apukámra hasonlítok szerintem abban mindenképp, hogy a művészetet és azt, hogy mindenképpen teremteni valamit, hogyan is kell. Már kiskoromban segítette a pályám. Mindig hagyta, hogy azt tegyem, amit szeretnék. Mindenben támogat és én is igyekszem segíteni őt.

Nagyon tetszik édesapudtól ez a közös családi klipetek:

Link: Italobox – You Are Everything dala

https://youtu.be/4TTig19HG9I

Hogy jött?

Szerette volna Apukám, hogy a lányai szerepeljenek a klipjében. A családunk tényleg nagyrészt mindig jó kedvű és humoros. Ez a klip az életszeretetről szól és a mosolyról. Szívesen szerepeltünk benne a tesómmal. Más zenei pályán mozgunk, de az üzenet azonos.

– Számodra mit jelent neked most a színpad? És mi a vágyad, ami még színpadon nem valósult meg?
Minden fellépés új élmény. Szeretek álmodozni és tervezni. Nagyon sok tervem van. Talán nincs is olyan, ami nem vált valóra, ha lenne, akkor meg úgy kezelném, hogy majd valóra fog válni.

Neked is volt sok kellemetlen pillanatod a művészeti életedben, milyen úton tudtad átlendíteni magadat a nehéz helyzeteken és mit üzensz azoknak a művészeknek, akik most ilyen helyzetben vannak?
Minden, ami velünk történik, tanít minket valamire. Igyekszem építkezni ezekből és talán egyre jobban kiállni magamért és hangot adni a dolgokért. A művészvilágban sokan valódi cél nélkül törtetnek. Csak, hogy szerepeljenek. Engem ez egyáltalán nem érdekel. Huszonévesen talán ez motivált. De ma már, csak is az, hogy átadjam az üzenetet, amiért idejöttem a földre, és amiért művész lehetek. Ezért nagyon hálás vagyok!

Sikeres művésznek tartod-e magadat, és ha igen melyik területet érzed teljesen magadénak? Jó a kérdés! Mi a siker?

Ezen gondolkoztam mostanában. A siker az nekem, ha azt csinálhatom, amit szeretek és segíthetek vele. Úgyhogy igen, mondhatom, hogy sikeresnek tartom magam.

– A hétköznap mi a fő munkád és szeretnél-e váltani, ha igen mire van szükséged hozzá?
A fő munkám a tánctanítás, de inkább hivatásnak mondanám. Ez az alap, amire építem a többit. Szeretném mindig megtartani.

– Kedvesed sokáig titkolt téged a nagy nyilvánosság elött, több mint 4éve alkottok egy párt, mint ahogy a 2016-os Vártalak című klipedben is ő volt látható, de most már tudhatjuk ki ő?
Szoktatok együtt szerepelni, milyen felállásban táncolsz és énekelsz is vele? Melyik volt eddig az együtt elért legnagyobb színházi sikeretek és miért?

A párommal igyekszünk segíteni egymást. Az éneklést szeretjük külön megélni. Biztosan eljön az ideje, amikor lesz egy közös dalunk. De ez szó szerint a jövő zenéje. A színházi dolgokban is más, amit szeretünk és amire vágyunk. De mindkettőnkben nagyon erős az adás vágy! A világnak adni valami értékeset. Táncosként szoktam vele szerepelni, nagyon élvezzük a közös fellépéseket.

– Számos kliped van, mennyi is? Kedveseddel is van, közös klipetek melyiket tartod számodra a legmélyebb mondanivaló klipednek?
Minden klipem én találom ki. Szeretem megvalósítani a dal mondanivalóját. Tomival is szoktunk együtt szerepelni, de nem ez a cél, hogy egymás klipjeiben mindig benne legyünk! Mindet imádom, mert fontos rései az életemnek.

– Én az Ülj 1-es című Angel-el közös klipedben, ismertem először zenei munkádat, ami nagyon megérintett, mert többször átéltem gyermekkoromban. Angel-el hogy találkoztál, nagyon szépen ível a youtube-on rep dalod, hogy jött a dal, KIKNEK SZÓL, saját történeted?
Ezt a dalt ketten Angelel alkottuk meg. Kicsit kikacsintottam a rap világába is. Nagyon szerettem a szöveget írni hozzá. Az én gondolataimat összefűzni az övével. Azt gondolom ilyet sokan élnek meg és jó róla beszélni!

Link:

– Én pár éve ismertelek meg egy fantasztikusan lélekemelő közös jótékonysági projektedben, amihez én is csatlakozhattam az EGY HÍDON SZÁLLUNK című programod és dalod jeltánc fellépője is lehettem. Több közös fellépés után megszületett első közös videós projektünk a te saját dalodra az Egyszer volt című dalra. Hol érhető el a klip, és mit jelentett számodra fogyatékossággal élő sorstársakkal együtt dolgozni? Mi volt a legszebb történet a klip forgatása alatt?
Sokan kérdezik mai napig, hogy miért csináltuk a dalt a rendezvényt. Azt éreztem és érzem a mai napig, ha időm engedi, miért ne tennénk valamit egy jobb és elfogadóbb világért. Azt vallom mindegy milyen testbe születünk le a földre a lélek mindenkiben egyforma és a művészet! Ezt a gondolatot szeretném erősíteni ezekkel a produkciókal.

Klip linkje:

https://youtu.be/wYaCK8_Ietw

Mi a te utad és programod a közeli és a távoli jövőben?
Nagyon sok fellépés és megjelenés. Szandy Hercegnőként, Táncosként, Énekesként, Modellként, A Noir Színház Hercegnőjekét, Rádiósként. Érdemes az oldalamat figyelni, ott minden infót meg lehet találni.

– Melyik zenei csatornán lesz látható legújabb dalod és melyik műsorban?
Most pontosan nem tudom, mert előre egy hétre tudok erről infót!

– Mi az álmod, ami még nem valósult meg és mire van szüksége hozzá?

Csak arra, hogy álmodozzak. Meg sokat tenni érte!

Szeretettel kívánok sok sikert szerelmetekhez és zenei életetekben is, köszönöm az interjút.

Nagyon köszönöm én is!

Riport:
Napsugár Anna
siket fotóriporter

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük