Home Külföldi siket kultúra Latino siket közösség és szervezetek
Latino siket közösség és szervezetek

Latino siket közösség és szervezetek

0

A nemzet siket Latino (vagy spanyol) közössége továbbra is növekszik, több konferenciával, szervezettel és weboldalakkal a siket latinokról. A siketek és a hallásszervezetek jövőbeni növekedésének jó része a latin közösségből származhat.

Szervezetek

A Hispano siket és a halláskérdés nemzeti tanácsa (NCHDHH) a siket Latino közösség korábbi szervezeti erőfeszítéseiből alakult ki. Jelenleg a New Mexico-i Santa Fe-i Új-Mexikói Siket Iskola székhelye.

Néhány állam siket latin szövetségekkel rendelkezik. Ismert állami siket Latino társulások a mai napig a Wisconsin spanyol siketszövetsége, a siket és halláson kívüli Texas latin tanács , az Illinois siket latin szövetsége , valamint a nagyvárosi DC terület Latino siket és hallásszövetsége.

Néhány főiskola siket latin szervezetekkel rendelkezik. Például a Rochester Institute of Technology rendelkezik egy spanyol siket klubbal. A Gallaudet Egyetemnek van egy Latin Diákszövetsége.

Konferenciák

A siket Latino közösség konferenciákat tart. Az NCHDHH a konferencia információkat a honlapján közzéteszi. Egyes állami szervezetek saját konferenciákat tartanak.

Példaképek

Talán a legismertebb siket Latino szerepmodell a Gallaudet Egyetem elnöke, Robert R. Davila. Dr. Davila nőtt fel egy bevándorló családban, életét és eredményeit a Moments of Truth: Robert R. Davila , a RIT Press által kiadott könyv tartalmazza.

További források

Néhány állam rendelkezik olyan szervezetekkel, amelyek szolgáltatásokat nyújtanak a siketeknek. Az egyik ilyen szervezet a siket tanácsadás, érdekképviselet és referenciaügynökség (DCARA), amely a kaliforniai San Leandro-ban található. Jó erőforrás a siket és a meghallgatás nélküli Latino gyermekek szülei számára a Fiesta aláírása . Ez a szervezet spanyol és angol jelnyelvi videókat és könyveket ad, beleértve az audiológus látogatásáról szóló videót is. A Fiesta aláírása jelenleg egyedülálló címeket kínál, mint például a Historia De La Education De Los Sordos En Mexikó Y Lenguaje Por Senas Mexicano , a siket oktatásról Mexikóban.

A Nemzeti Multikulturális Tolmács Projekt, amely 2000-ben fejeződött be, egy letölthető vázlatot és előadási jegyzeteket tartalmaz, amelyek a kulturális tudatosság és érzékenység tantervének részét képezik, VI. Szakasz: Spanyol / latin (a) Tudás és érzékenység.

Forrás: verywell health, Jamie Berke

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük