Home KULTÚRA ÉS TÖRTÉNELEM Marosvásárhely és Jászvásár között épít elektromos töltőállomásokat a Mol Románia és az E.ON
Marosvásárhely és Jászvásár között épít elektromos töltőállomásokat a Mol Románia és az E.ON

Marosvásárhely és Jászvásár között épít elektromos töltőállomásokat a Mol Románia és az E.ON

0

Bukarest, 2019. február 25., hétfő (MTI) – A kelet-romániai Jászvásáron üzembe helyeztek egy nagysebességű elektromos töltőállomást, amely része a Moldvát és Erdélyt összekötő útvonalra tervezett elektromos töltőegység-hálózatnak – közölte hétfőn a Mol Románia.

A töltőt az E.ON Energie Románia telepítette, ez az ötödik a cég által tervezett 19 romániai egységből. A kelet-romániai Neamt megyében további kettő, Suceava megyében pedig egy elektromos töltő befejezése és üzembe helyezése várható márciusban.
2020 végéig az E.ON a Jászvásár-Gyergyószentmiklós-Marosvásárhely útvonalon tervez újabb töltőállomásokat építeni.
A Mol és az E.ON az unió által támogatott Next-E elnevezésű projektben vesz részt, amelynek célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomás-hálózat kifejlesztése. A projek keretében 222 standard gyorstöltőt és 30 ultragyors töltőállomást telepítenek.
Ebből 40 Romániában épül meg, 19 töltőt az E.ON, 21-et a Mol Románia telepít. Ezek Suceava-Bákó(Bacau)-Calarasi, Konstanca-Bukarest-Temesvár, illetve Jászvásár-Marosvásárhely-Gyulafehérvár útvonalon épülnek meg – olvasható a közleményben.

Forrás: zoldunio.hu, fotó: pixabay.com

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük