Home FRISS HÍREINK Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy
Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy

Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy

0

A Vinicunca hegylánchoz tartozó Szivárvány hegy egy újonnan felfedezett természeti kincs az Andok 5000 méteres hegycsúcsai között.

A Szivárvány hegy (Rainbow Mountain) Peru új látványossága, mely Cusco városától 3 órányi autóútra található. A nehezen megközelíthető természet jelenség annyira új, hogy még alig található róla információ.

Az 5 órás túra 4,100 méterről indul, majd a vadregényes tájakon át vezető hófödte csúcsok között egyszer nagyjából 5,000 méter magasságban előbukkannak a szivárvány összes színében pompázó festménybe illő színes sziklák.

Mélykék tavak mellett és sivatagi tájakon át…

A fárasztó túra során, mely változatos tájakon át vezet, a turisták láthatnak mélykék tavakat, jeges tengerszemeket, kietlen sivatagi tájat, és vöröslő marsbeli sziklákat. A szerencsés turisták útjuk során még néhány békés lámával is találkozhatnak. Az utazók a túra első állomásán meleg forrásokban pihenhetnek, és lazíthatják el izmaikat, felkészülve a nehéz útra.

A túra utolsó szakaszán már igazán különleges látvány tárul az utazók szeme elé. A levendulaszínű homok láttán már olyan érzetet kelt, mintha egy más világban járnánk. Ez azonban még csak az előfutára annak, ami ezután jön.

Az extrém túrát csak kevesen vállalják be, pedig a Szivárvány színű hegyvonulatok látványa mindenért kárpótol. A videó adja vissza legjobban a táj szépségét.

Forrás: impressmagazin.hu

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük