Home Külföldi siket kultúra Philadelphia siket közössége
Philadelphia siket közössége

Philadelphia siket közössége

0

Philadelphia, Pennsylvania nagyon jó hallássérült közösségnek tűnik. Ebben a Philadelphia-i siket közösség profiljában minden van. 

Elérhető színházak Philadelphiában

Úgy tűnik, a Philadelphia legnagyobb sikere a siketbarátság szempontjából a hozzáférhető előadóművészeti színházak nagyvonalú kínálata. A Hands UP Productions rendszeresen értelmezi a színházi előadásokat a Walnut Street Színházban és az Arden Színházban. A Philadelphia Színház Társaság nyitott feliratokat nyújt. Egy másik színházi előadást kínáló színház az Amaryllis Színház Társaság. Az Annenberg Előadóművészeti Központ segítő hallgató eszközöket kínál; az egyik forrásállapotban megjelent értelmezett előadások is megjelentek, de ezek az információk nem voltak elérhetők a weboldaluk hozzáférhetőségi oldalán .

Feliratozott és feliratozott mozi Philadelphiában

Keresés a CaptionFish.com-on Philadelphia-n, a PA három külföldi feliratú filmforrást, egy hátsó ablak feliratozott forrást és egy nyílt feliratú forrást eredményezett:

  • AMC Franklin Mills Mall – hátsó ablak feliratozott film
  • Ritz Kelet – idegen feliratú film
  • Ritz színházai Ritz a Bourse-ban – idegen feliratú film
  • Ritz Színházak Ritz Öt – külföldi feliratú filmek
  • UA Riverview Plaza Stadion 17 – feliratozott film
A Philadelphia Cinema Alliance további felvilágosítást nyújt a külföldi feliratos filmek megtekintéséhez. A Philadelphiai Amerika-Olaszország Társaságnak van egy mozi all’italiana  programja is, amelynek feliratos filmje van. Továbbá van egy Philadelphia Független Filmfesztivál , amely néhány külföldi feliratú filmet tartalmaz.

Elérhető múzeumok Philadelphia-ban

A Philadelphiai Művészeti Múzeumnak van egy akadálymentesítési irodája , amely segít a jelnyelvi tolmácsolásban és a feliratokban.

Vallási szolgáltatások a siketek számára Philadelphiában

Philadelphia otthont ad a templomok számára a siketeknek, mint például a Souls-templom a siketek és a St. Philips templom számára. A Philadelphia Deaf Ministries is találkoznak a dél-Philadelphiai Kálvária templomban. Philadelphia zsidó siket lakói csatlakozhatnak a siketek héber szövetségéhez, amely olyan eseményeket tart, mint a szombat a Rose Olanoff Közösségi Központban.

Társadalmi élet Philadelphia siket közösségében

Van egy nagy Philadelphia amerikai jelnyelvi társadalmi csoport , amely Philadelphia siket profi boldog óráját szervezi. A PSD honlapján egy olyan közösségi rész található, amely felsorolja a Philadelphia siket közösségének aktuális tevékenységeit és eseményeit.

Siket és hallásszervezetek Philadelphiában

A siketek előrehaladásával foglalkozó Pennsylvania Társaságnak van egy nagyobb Philadelphia- fejezete. A siket és a halláson kívüli melegek és a leszbikusok Philadelphiában csatlakozhatnak a siketek Philadelphia Lambda klubjához . A National Black Deaf Advocates-nek (NBDA) van egy Philadelphia-fejezete; lásd az NBDA honlapját az aktuális elérhetőségekről. Philadelphia lakosai nehezen meghallgathatók az amerikai halláscsökkentő szövetség Philadelphia fejezetével .

Siket oktatás Philadelphiában

Philadelphia otthont ad a jól ismert The Pennsylvania School of the Deaf(PSD) számára. A PSD egy régi magániskola, amely 1820-ban nyúlik vissza. Philadelphia történelmi Germantown negyedében található.

A siketfeketei számára az Overbrook-i Iskola a vakok számára, amely a Pennsylvania Deafblind projekt segítségével segítséget nyújt a siket nélküli csecsemőknek és kisgyermekeknek, valamint a 21 éves korig tartó diákoknak.
A siket és a halláson kívüli hallgatók szülõi Philadelphiában, akik inkább a gyermekeiket szeretnék elterjeszteni, együtt tudnak dolgozni a Philadelphiai Iskolai Körzet Szakosított Oktatási Szolgálatával, hogy megtalálják az elhelyezést.

Audiológia és Cochlearis implantátumok

A Philadelphiai Gyermekkórház gyermekgyógyászati ​​cochlearis implantátummal rendelkezik. Egy másik gyermekkórház, a Szent Krisztus gyermekkórháza csak audiológiai szolgáltatásokat kínál.

Tolmácsolás és feliratok Philadelphiában

Philadelphiai emberek, akik érdekeltek, hogy tolmácsokká váljanak, tolmácsképzést vehetnek igénybe a Philadelphiai Közösségi Főiskolán . A tolmácsszolgálat és a közösségi tolmácsolási program a DHHC-n keresztül érhető el. Ezen kívül a 360 Translations International, Inc. nyújt tolmácsszolgálati szolgáltatásokat Philadelphia-ban.

A Computer Assisted Realtime Translation (CART) szolgáltatásokat a Philadelphia-alapú VoicePrint, Inc. biztosítja (a CART-szolgáltatások egyfajta élő feliratkozási szolgáltatás).

Jelnyelv Philadelphiában

A Közösségi és Szakmai Szolgáltatások Központja (CCPS) a Pennsylvaniai Süket Iskolában jelnyelvi órákat kínál. Azok a szülők, akik gyermekjelnyelvet tanulnak, osztályokat vehetnek igénybe a Sign with Me-vel Philadelphia-ban. Plusz Az Expressive Hand, a kerámia és a jelnyelvi stúdió jelnyelvi osztályokat kínál.

Szociális szolgáltatások a siketek számára Philadelphiában

siket halláskommunikációs központ, Inc. (DHCC) szolgáltatási területe Philadelphia megyét foglalja magában, amely Philadelphia városát is magában foglalja. A CCPS süket felnőtt írástudási szolgáltatásokat is kínál. További szociális szolgáltatások állnak rendelkezésre a Délkelet-Pennsylvania siket és halláson kívüli tanácsának, a non-profit szervezetek tanácsának, amely a siket fiataloknak nyújt szolgáltatásokat. A Philadelphia Szabad Könyvtárának Braille-írásai vannak a siket-vak lakosok számára. Philadelphianak még van saját Philadelphia siket Lions Klubja , klubja az oroszlánoknál, egy szervizklub szervezet.

Mentális egészségügyi szolgáltatások a siketek számára Philadelphiában

A Philadelphia Gyermekkórházának van egy családi wellness programja , amely mentális egészségügyi szolgáltatásokat és ajánlásokat kínál. Emellett az Intercommunity Action Inc. tolmácsolási szolgáltatásokat nyújt a siket mentális egészség ügyfelei számára.

Mindez csak a Philadelphia városában található. A New Jersey-i szomszédban még több a Philadelphia siket közössége!
Forrás: Verywell health, Jamie Berke

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük