Home Külföldi siket kultúra Siket és a nagyothalló közösség Michiganben
Siket és a nagyothalló közösség Michiganben

Siket és a nagyothalló közösség Michiganben

0

Michigan, különösen a Detroit (Michigan legnagyobb városa), sokat kínál a siketnek és a hallásnak, családjuknak és a jelnyelvi tanulás iránt érdeklődőknek, illetve a siket diákoknak.

Egyesületek

Ez az állam több társadalmi szervezetekkel büszkélkedhet a siketek és a halláson kívüli emberek számára. Detroitban például a süket Detroit Szövetsége társadalmi eseményeket szervez, és 1916 óta szolgálja a közösséget. A Detroitban a National Black Deaf Advocates, a Detroit Black Deaf Advocates egyike. Detroittól távolabb a siketek Flint Egyesülete.

Michigan-i Süket- és Halláskáros Egyesület (MADHH) érdekképviseletet és oktatást folytat . A MADHH olyan szolgáltatásokat is nyújt , mint a foglalkoztatási segítségnyújtás és a hallókészülék programja, valamint a nyári tábor és egy tini vezető intézet.

A siketek és a halláskárosultak Michigan-koalíciója, több mint 40 ügynökségből álló csoport, az E-Michigan siketét és az embereket meghallgatják online. Az E-Michigan egy átfogó eseménynaptár segítségével segíti az embereket a környező eseményekhez .

Michigan (HLAM) halláskárosodásért felelős szövetsége a halláson kívüli emberekért a Michigani lakosok meghallgatását támogatja . Például hallási technológiájú erőforrás-szakembereik vannak, akik keményen meghallgatják az embereket a hallássegítő technológia használatáról . Ellenőrizze a webhelyen a fejezetlistákat.

Szociális szolgáltatások

Michigan süket közösségének számos lehetősége van a szociális szolgáltatásokra. A mentális egészségügyi szolgáltató a Süket opciók már 1986 óta nyújtanak mentális egészségügyi szolgáltatásokat Michiganban.

Az egyik szociális szolgáltató ügynökség a siket közösségi érdekképviseleti hálózat (siketek CAN). A Sylvan-tó partján található siketek CAN-t egész Michigan délkeleti részén szolgálják fel. Az általuk kínált számos szolgáltatás a süket vezetői képzési program, a hallássérültek süket szülőinek támogatása és a hallássérült támogató programok.

Egy másik szociális szolgáltató ügynökség a siket és a halláskérő szolgáltatások . A DHHS Nyugat-Michigan összes területét szolgálja. Az ügynökség hosszú szolgáltatásokat nyújt, beleértve a munkahely-elhelyezés, a jelnyelv-tanfolyamok és a tolmácsszolgálatok szolgáltatásait. Emellett a DHHS megőrzi a siketeket és a hallásközösséget a társadalmi eseményekről, mint például az amerikai jelnyelvi filmek bemutatásáról.

Szórakozás

Mintegy 90 mérföldre Detroit Deaf Chat Coffee in Lansing. Lansing az ASL Expo-t , a siket szakkiállítását is szervezi a Lansing Központban.

Néhány színház (pl . A Detroiti Matrix Színház ) értelmezte az előadásokat. Úgy tűnik, Michigan úttörő szerepet játszott az árnyék tolmácsolásában, míg a jelnyelvi tolmácsok színpadon állnak, összekeveredve az öntöttekkel. A Terptheatre.com felsorolja az árnyék által értelmezett előadásokat.

Mert filmet , a keresés CaptionFish.com talált hat kérhető mozik belül 60 mérföldre a Detroit. A keresőben talált Detroit három legközelebbi színháza az AMC Livonia 20, az UA Commerce Stadium 14 és a Showcase Cinemas Ann Arbor volt.

Vallás

A süket CAN hírlevél egy listát tartalmaz az értelmezett vallási szolgáltatásokról Michiganben. Detroit számára a felsorolt ​​egyházak nagyobb Emmanuel intézményi egyházaként szolgálnak Krisztusban, Joseph Campau Avenue Isten Egyháza, a feltámadás evangélikus temploma és a csendes gyülekezet Isten temploma.

Oktatás

Detroitban a siketek és a halláson kívüli gyermekek szülei választhatnak a Detroit Day of the Deattól , egy nyilvánosan támogatott iskoláról, amely 1898 óta létezik (a Detroit Public Schools hallás és beszédközpont mellett), vagy a Michigan Iskola a siketek számára Flintben.

Rengeteg lehetőség van a szülők számára, akik szóbeli oktatást kívánnak adni gyermekeiknek. A Grand Rapidsban van a Grand Rapids Oral Deaf Program. A Listen-Up honlapon számos városban megtalálható a szóbeli siketképzési programok átfogó listája, beleértve a következőket:

  • Ann Arbor
  • Berrien Springs
  • Charlevois
  • East Lansing
  • Kalamazoo

A szülők számára van a Michigan Hands and Voices , a szülők szervezete a szülők számára, akiknek gyermekei minden kommunikációs módszert használnak. Egy másik nemzeti szervezet (amely nem rendelkezik fejezetekkel) az Amerikai Süket Gyermekek Társasága , amely éves konferenciát tart, hírlevéllel és e-mail listával rendelkezik. Még egy lehetőség a szülők számára az Alexander Graham Bell szövetségének a süketek és a halláskárosultak számára (AG Bell) című Michigan fejezetében. Az AG Bell támogatja az orális oktatási módszert.

Siket oktatási programok

Az emberek szeretnének tanulni, hogyan kell tanítani a következő generációs siket diákok vehetnek részt a Michigan State University East Lansing, a főiskolai vagy egyetemi diploma a süket oktatás . Az MSU doktori fokozatot is kínál speciális oktatásban, a siketképzésre összpontosítva. Kelet-Michigan Egyetem a Ypsilanti Tanulmányi Tanszékén belül halláskárosodásban van mind egyetemi, mind posztgraduális program, valamint beszéd- és hallási klinika.

Kormány

Michigannak van egy süket és meghallgatással foglalkozó osztálya , amely az Energiaügyi, Munkaügyi és Gazdasági Növekedési Minisztérium 403-asMichigan Bizottsága a fogyatékossággal foglalkozó részlegének tagja . A divízió számos szolgáltatást nyújt a süketnek és a halláson kívüli Michigan lakosainak. Szolgáltatásaik közé tartozik a munkáltatók segítése a siketek és a halláson kívüli munkavállalók számára, tájékoztatási és áttételi szolgáltatások nyújtása , valamint a siket és a halláson kívüli népesség kutatása.

Az osztály felelős a tolmácsolási szolgáltatások minőségéért Michiganben, és felügyeli a minőségbiztosítási tolmács-szűrő programot. Fenntartja továbbá a hallgató kutyák oktatóinak listáját, kölcsönöz más ügynökségek segédeszközeit, és egy tolmácskönyvtárat tesz közzé. Michigan lakosai megkaphatják a divízió hírlevelét, a DoDHH Bulletin-t, és részt vehetnek az éves Silent Retreatben.

Jelnyelvi

A Detroit térségben a jelnyelv-tanulás lehetőségei között szabad jelnyelv-tanfolyamok a süket Detroit Napiskolájában. Emellett a Süket Közösségi Akcióhálózat jelnyelvi osztályokat is kínál. Vannak más jelnyelv-tanfolyamok is Michiganben.

A jelnyelvi tanárok csatlakozhatnak a Michigan American Sign Language Teachers Egyesülethez. A kapcsolattartási információk megtalálhatók az ASLTA fő honlapján.

Tolmácsok

Ha szüksége van egy jelnyelvi tolmácsra, a siket és hallássérült Michigan-osztály, a MADHH és a siketek CAN mindannyian tolmácsolási szolgáltatásokat kínál. A tolmácsok maguk is csatlakozhatnak a süketek tolmácsainak Michigan-nyilvántartásához , és ha afroamerikai, csatlakozzanak a Fekete Tolmácsok Detroit fejezetéhez.

A tolmácsolási diákok részt vehetnek a Lansing Community College jelnyelv / tolmács programjában. Az LCC-nek van egy klubja, Signers és mások a siket tudatosságért. Ezen túlmenően a siketek honlapján működő tolmácsok nyilvántartása hat további tolmácsképzési lehetőséget felsorol Michiganben.

Audiológusok és beszédnyelv-patológusok

Michigannak van egy része az Amerikai Beszéd-Nyelv-Hallás Egyesületnek, a Michigani Beszédnyelv-meghallgató Szövetségnek . Az MSHA éves konferenciát tart, és munkahelyi felsorolással rendelkezik. Különösen fontos az engedélyezési oldal, mivel 2009 januárjában Michigan kormányzója engedélyezési törvényt írt alá.

Relé

Michigannak van egy állami telefonkapcsolat szolgáltatása, a Michigan Relay Service . A közvetítő szolgáltatást a siket és a halláskommunikációs kommunikációs hozzáférés központja (CAC) is kínálja, amely a Michigan Flintben található. (A CAC többféle szolgáltatást is kínál a relé mellett: idősebb polgárok, technológia, oktatás, közösségi tolmácsolás, közösségi lakások, és még a siket ifjúsági táborhely is.)