Home KULTÚRA ÉS TÖRTÉNELEM Svédország múltja
Svédország múltja

Svédország múltja

0

Ez a térkép egy olyan világot mutat be, amelyben Svédország a harmincéves háború után sikerült megőriznie az észak-európai premier hatalom státuszát, miközben Lengyelországot és Oroszországot saját maguk ellen játszotta, hogy szinte minden tekintetben továbbra is a balti irányítás alatt maradjanak. Most, száz évvel később, a 20. század közepén, Svédország uralkodik egy birodalom világszerte, Észak-Amerikától a csendes-óceáni szigetekig. Ez egy gazdag és erőteljes birodalom, amely a Svédország által gyártott számos termék, a gazdaságok vagy az aknák kereskedelmére épül.

A svéd birodalom azonban érdekes abban, hogy nem hagyományos birodalom. Technikailag Svédország még mindig királyság, és minden ország, függetlenül attól, hol vannak, Svédország annyira része, mint Stockholm. A svédországi gyarmatoknak nem a gyarmati vagyon vagy a kormány külön részei, hanem a svéd parlamentben van szó. Ez a népek nagyobb keveredéséhez vezetett az egész svéd birodalomban, az afrikaiakkal és a csendes-óceáni szigetlakókkal a svéd metropol körül található, míg az európai svédek megtalálhatók az Aranyparton, a Comore-szigeteken és másutt.

Érdekes módon ez a rendszer, bár jó a gyarmati hatalom számára, végső soron a svéd gyarmati birodalom bukása lesz a 20. század második felében. Az Afrikából és Ceylonból oktatott férfiak (és nők) az idő alatt ezt a térképet később vissza fogják térni hazájukba, jobb elképzeléseikkel arra, hogyan vezessék be népüket, és így végül felszabadíthassák őket a svéd svéd szabálytól. Sok korábbi gyarmat, később a században, továbbra is valamennyire kapcsolatban marad Svédországgal, mint a saját világunk közössége.

A XX. Század elején és közepén azonban a furcsa ember az új Svédország. Ez a település vonalán fekszik, mivel technikailag az Észak-Amerikai Konföderáció része, az egykori angol, francia, holland, spanyol és svéd kolóniák egy nagyon laza csoportja az Újvilágban, amelyek összefogtak, és egyetlen entitást képeztek. A konföderáció laza jellege miatt az Új-Svédország bizonyos kapcsolatokat tart fenn a metropolával, és így gyakran a svéd birodalom része. Mivel csaknem egymillió svéd származott Svédországból 1850 és 1900 között, nem csoda, hogy az új Svédország miért van annyira kötve az anyaországhoz.

Forrás: Patreon

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük