Home Magyar siket kultúra Szakmai Elit Női Kíválósági Díjat kapott Napsugár Anna a jeltáncművészé
Szakmai Elit Női Kíválósági Díjat kapott Napsugár Anna a jeltáncművészé

Szakmai Elit Női Kíválósági Díjat kapott Napsugár Anna a jeltáncművészé

0

2019. március 02-án szakmai összefogásnak köszönhetően megrendezték a XXII. Szakmai Elit 2019 jótékonysági díjátadó gáláját Szombathely, Tóvendéglő Rumi Rajki sétány 1. helyszínen. Az XXII. Szakmai Elit díjátadó kiemelt rendezvénye a Menedzserek, Topvállalkozások, – Civil és Szakmai szervezeteknek. Szakmai Elit szelleméhez itt társul a művészet, a közélet, a pedagógia, a sport, a felnövekvő új generációk, az üzletemberek, a szakmák kiválóságainak maradandó életműve és az azt elismerő közönség kitüntető szeretete. A díjazottak sorában szinte kivétel nélkül megtalálható­k a sz­akma legje­les­ebb képviselői. A díjazottak kiválasztásában a független szakmai bizottság mellett fontos szerepet kap a reprezentatív közvélemény kutatás (Szakmai Elit online magazin a közelmúltban, több ezer internetező bevonásával végzett felmérést), állampolgári javaslatok, statisztika adatok, vásárlók véleménye, szakmai kamarák és szövetségek ajánlása, a vezetők által kijelölt személyek. Díjátadó gálavacsora keretein belül átadták: az Év Embere 2018 díj, Az Év Top Vállalkozása 2018 díját, illetve az Év Kiváló Termékei 2018 díjait. Idén díjazott lett, Napsugár Anna siket jeltáncművész, énekes, dalszövegíró, fotóriporter is, ami nagy Boldogságként érte, amit a Szakmai Elit Díjátadó gála vacsorán kapott meg.

 

Annának emléknap

Anna és a férje, János

 

Napsugár Anna 30 éve építi a gyógyterápiás jeltáncművészeti ágat. 30 éve foglalkozik a jeltánccal, ami a dalokat: jelnyelv- a kontakt tánc összeolvadásával, ritmikus zenei kotta eszközeivel táncol el mindenkinek. Halló ideg sorvadással született, édesapja lemezlovas – vendéglátós, édesanyja varrónő – hobbi táncos volt. Munkahelyi baleset után egy évig kerekesszékbe került, a család az orvosok segítségével, talpra állt majd újra táncolt, középfokú kommunikációs jelnyelvi vizsgát tett. Egy rendezvényen sorstársainak a dalokat, saját elgondolása szerint eltáncolta- jelnyelvi szavakkal. Ez forduló pontja lett életének, mert látva hogy megértették a közvetített érzésvilágot, a zene színvilágát, elhatározta, hogy az életét erre teszi fel, ekkor született meg benne a jeltánc kifejezés is. A jeltánc segít lebontani a fogyatékossággal élő emberek és az egészséges társadalom közötti falakat is. Olyan gyógyító hatású gyógy terápiás táncművészet, ami mindenkihez szól. Európában Egyedüli Szakvizsgázott, működési engedéllyel rendelkező jeltáncművész lett 2005-ben. Tanítványokat oktatott és elindította a jeltáncművészet műfaját. Az eddigi fellépéseik azt bizonyítják, hogy a produkció mindenki számára élményt nyújt, a jeltánc által átadott érzés és gondolatvilág segíthet a lélek erősítésében. Eladó művészek segítettek fejlődésében, az Országban rendezvényeken jeltánccal kísérte őket: Csongrádi Kata, Mary Zsuzsi, Krizbai Teca, Pitti Katalin . Eljutott a környező országokba és hazánk kisebb-nagyobb városába. A Ritmus tánccsapatok Országos versenye felvette programjába a jeltáncot 8 éve mint színpadi látványtánc műfajt. 2018 Decemberi Döntőről az Országos Arany Bajnoki Kupát hozhatták el a Ritmus csapatok Tánc Versenyéről a Napsugár Anna Zenei jeltánc Társulatával, akiknek több mint 19 éve ingyen oktat, látás hallás, mozgás és értelmi sérülteknek, ruházza őket, saját és férje kis nyugdíjából, fizetéséből fellépteti őket.

Anna átveszi az emléknapját

Anna emléklapja átvétel után fotózás

Gyermekkora óta tervezi saját ruha kollekcióját, amit édesanyja Éva megvarr. A Mozdulj! Közhasznú Egyesülettől Hétköznapi Hősök díjat és az ÉFOÉSZ –tól SÁRGA MACSKA Díjat kapott sok éves Színpadi Jeltánc munkásságáért. Napsugár Anna 2012-ben első díjat nyert a „Honoratus Kodály Zoltán – Kodály szellemisége a Kárpát medencében” Nemzetiségi Összművészeti Fesztiválon a DRÁGA Édesanyám című dalával. Pitti Katalin 4 éve ének tanára, együtt lépnek fel, idén megszületett 2-ik közös klipjük Anna verséből. Kis példányban Kiadták a „Jelbe zárt világ”című verseskötetét, majd a „Soha ne mondd, hogy Soha” címen első Zenei Cd lemezét is, amit Kaszás Péter zeneszerző zeneszerelt, álma újabb kiadására szponzort találni. Fotóművészként is számos díjat nyert, kiállították fotóit, a legnagyobb elismerése a MUOSZ ÉLETMÓD SZAKOSZTÁLY Sajtódíja volt. Esélyegyenlőségi klipeket készítettek Kaszás Bence sztár fotós segítségével, amik láthatóak a http://jeltanc.mlap.hu oldalon, amikhez neves művészek adták hangjukat. Először 18 éve lépett plus size modellként kifutóra, 8 éve a Mozdulj Közhasznú egyesület rendezésében divatbemutatókon vesz részt fellépőként, szervezőként, számára nagyon nagy csoda, 2018-tól KRIZO kocka nyaklánc projekt arca lett.

 

Tisztelettel:
Scharek János
menedzser

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük