Home FRISS HÍREINK Újra megnyílik a világ egyik legkülönlegesebb étterme
Újra megnyílik a világ egyik legkülönlegesebb étterme

Újra megnyílik a világ egyik legkülönlegesebb étterme

0

A National Geographic is a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolta a Svájc északkeleti részén, az Appenzeller Alpokban fekvő Äscher Mountain éttermet, amely hamarosan újra vendégeket fogadhat.

Az Äscher Mountain nevű étterem az Appenzeller Alpokban,  egy sziklacsúcson található. A maga műfajában klasszikussá vált, a páratlan panorámájú vendéglátóhely 1884-ben nyílt meg a túrázók számára, és hamarosan több elismerést is magáénak tudhatott – számol be cikkében az expressen.se.

2014-ben az akkor viszonylag ismeretlen Äscher Mountain a világ egyik legérdekesebb étterme címet kapta az amerikai Huffington Posttól.A National Geographic a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolta  a hegycsúcsra épített, igényes gasztronómiájáról híres, hajdani turistapihenőt,  pedig a rangos folyóirat kevés éttermet méltat figyelemre.

A díjaknak (is) köszönhetően a világ minden tájáról tömegesen érkeztek turisták. A régi, archaikus épület azonban nem volt felkészülve az ilyen viharra. A folyóvíz hiánya, és a hektikus, megbízhatatlan energiaszolgáltatás miatt a tulajdonos az elmúlt szezon végén bezárta üzletét.

A turisták azonban továbbra is látogatták a hegycsúcsot vagy különböző túraútvonalakon, vagy a Wasserauen nevű faluból induló felvonót igénybe véve. A kilátás ugyanis változatlanul fantasztikus, és az étterem hiába zárt be, a hely legendássá vált.

Most egy új tulajdonos vette át az üzemeltetést, aki modernizálta a műszaki hátteret.Nem volt könnyű dolga, mert a hely UNESCO világörökségi helyszín. A környéken, barlangokban folytatott régészeti ásatások is korlátokat szabtak a korszerűsítésnek, valamint a vezetékes víz megteremtése is  bonyodalmakba ütközött.

Az étlapon meghagyják a klasszikus svájci gasztronómiára építő menüt, a rösztit, a különböző sült kolbászokat és a hagyományos csokoládés desszerteket. Más érdekességgel is szolgálnak majd a vendégek számára: ilyen például a helikopterrel ide szállított zongora, valamint az 1940-es évekig vezetett, muzeális értékű vendégkönyv.

Forrás: turizmus.com, A legendás Äscher Mountain étterem, Fotó: Wikimedia Commons

 

SZÓLJON HOZZÁ

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük