Home TURIZMUS Vandálbiztos tájékoztató monitorok a Déliben
Vandálbiztos tájékoztató monitorok a Déliben

Vandálbiztos tájékoztató monitorok a Déliben

0

Még több helyről tájékozódhatnak az utasok a Déli pályaudvaron, a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer vandálbiztos LCD-monitorokkal egészült ki.

A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat használókhoz – olvashat a MÁV közleményében.

A monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő kijelzését jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek.

Az új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják. Az új kijelzőkön áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az egyes események miatti hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják.

Várhatóan 2-3 hónapon belül ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, Zugló és Kőbánya alsó megállóhelyekre is.

A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra. A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomásokon is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet.

Forrás: turizmus.com, a fotó Máv.

SZÓLJON HOZZÁ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük